Wunderlist: De beste To-do list App voor examenleerlingen

Wunderlist… De naam is lachwekkend, maar het is zonder twijfel één van de beste apps voor jou als examenleerling. Tijdens mijn examenjaar hield ik al mijn huiswerk bij in deze nette to-do lijst, en sindsdien is de app sterk verbeterd. Deze verbeteringen hebben er voor gezorgd dat de app sneller en gemakkelijker werkt. De app heeft een simpel uiterlijk en is hierdoor snel in het gebruik.

Voorbeeld van een todo-list in Wunderlist

Waarom zou je een digitale to-do list gebruiken over een papiertje? Hier zijn een paar redenen:

1. Je kunt hem niet kwijtraken.

Hij is altijd bij je en je zult hem nooit vergeten omdat hij vrijwel altijd in je broekzak zit. Dit betekent ook dat je hem op ieder moment van de dag kunt bijwerken. Ook kun je op je pc inloggen en hier de to-do list bijwerken.

2. Een papiertje geeft geen wekker.

Wunderlist geeft de optie een herinnering voor de taak in te stellen, wat het een hele goede app maakt voor de vergeetachtigen onder ons. Ook kun je een deadline instellen.

Voorbeeld van een herinnering van Wunderlist

3. Ink is onuitwisbaar

Op papier staat alles vast. Als je de lijst wilt herorganiseren moet je gaan zitten krassen of een nieuwe lijst maken. Dit kost allemaal tijd. Met Wunderlist kun je je to-do’s in verschillende lijsten organiseren (bijvoorbeeld per vak), en moeiteloos een to-do van de ene lijst naar de andere slepen.

Persoonlijk vind ik het prettig om Wunderlist ook als bladwijzer op mijn pc te hebben staan, omdat naar mijn ervaring het bijwerken van je to-do list toch wat sneller gaat hier. Maar je kunt ook alles via mobiele app doen. Ze functioneren hetzelfde.

Gemakkelijk de datum instellen voor wanneer de taak af moet zijn

De app doet wat het moet doen: het organiseren van je todo’s. Het uiterlijk van de app vind ik persoonlijk erg aantrekkelijk. Dit maakt het gebruik ook prettiger. Het enige waar ik geen fan van ben, is het geluid dat de app maakt wanneer je een taak afvinkt. Deze kun je gelukkig uitzetten.

De app is gratis te downloaden in de Google Play Store en de App Store.