Slagen voor je Havo/Vwo Examen in 2023?

Hoe doe je dat? Lees De Handleiding Tot Slagen Havo/Vwo en leer de fijne kneepjes van een ervaren bijlesleraar en doorgewinterde examenleerling.

De inhoud

Deel 1: Het trimester

In deel één leer je wat je moet doen in de weken naar een se-week toe. Je leert hoe je een planning maakt, welke leertechnieken de beste resultaten opleveren, wat te doen tijdens de les en hoe je huiswerk sneller af krijgt. Door dit deel te lezen weet je precies je jezelf voorbereid op de schoolexamens en kom je niet voor verassingen te staan. Je leert namelijk hoe je een eigen proef-se maakt.

Je leert:

Deel 2: Hoe maak je een examen?

In deel twee leer je de fijne kneepjes van een doorgewinterde examenleerling, om te knallen op ieder school- of centraal examen. Je leert hoe je effectief gebruikt maakt van je tijd door te leren waar je focus wel en niet nodig is. Ook leer je hoe je een antwoord formuleert dat iedere keer alle punten behaalt.

Je leert:

Deel 3: De laatste tips

Hier geef ik mijn beste tips die het leren gemakkelijker, comfortabeler en sneller maken. Ook leer je hier waarom het soms voelt alsof je de motivatie niet kunt opbrengen om aan het werk te komen, en wat je kunt doen om dit te verhelpen.

Je leert:

Hoe gaat dit boek jou helpen?

In mijn examenjaar zocht ik de meest effectieve manier van leren voor de examens. Tot mijn grote frustratie was hier niet veel informatie over te vinden. Tips als ‘slaap genoeg’ en ‘eet een banaan’ kunnen jij en ik zelf ook wel bedenken, maar ik zocht naar iets anders; een strak plan om van A naar B te gaan. Dat is waar De Handleiding tot Slagen voor dient. Hierin vind je alles wat je niet op school leert en de meeste bijlesleraren je ook niet zullen leren.

Dit boek bevat geen lesstof. Het boek legt onder andere in detail uit wat je moet doen wanneer je alleen bent. Dit is het allerbelangrijkste, omdat dit is waar het meeste leerwerk plaatsvindt. Meestal verspil je veel tijd hier, omdat je nog niet weet wat wel en niet werkt. Slagen kun je leren, dus waarom niet leren van iemand die het al gedaan heeft?

Bestel het boek en behaal de cijfers die jij wilt.