Over de auteur

Mijn naam is Devon Diercks. In 2016 slaagde ik voor mijn vwo-examen. Door dag en nacht na te denken over hoe ik zo efficiënt mogelijk kon leren ben ik geslaagd met cijfers die ik nooit had verwacht te halen. Ik ben voor veel vakken met een acht of hoger geëindigd. Dit heeft veel werk gekost, maar ik heb uitgevonden wat werkt en wat niet werkt in het leren voor de examens.

Na mijn examenjaar

Na mijn examenjaar wilde ik de kennis die ik had opgedaan in de praktijk brengen. Om dit te verwezenlijken heb ik samen met mijn leraar scheikunde, Cees van Halen, en een team van ex-vwo’ers een succesvol huiswerkbegeleidingsinstituut opgezet, genaamd Studiehuis Belgisch Park. Hier heb ik anderhalf jaar gewerkt als manager, waarbij ik de dagelijkse planning coördineerde, samen met het kernteam. In 2017 begon ik te flirten met het idee om een  boek te schrijven, gewijd aan het havo- en vwo-examenjaar. Mijn doel om dit boek vóór het volgende schooljaar af te hebben was niet te behalen. 

Wereldreis

peru
Colombia

Zuidoost-Azië

In oktober 2017 vertrok ik naar Nepal. Het eerste land op mijn lijstje voor de komende zes maanden. Ik zette het boek uit mijn hoofd, met als plan om het boek af te maken wanneer ik terug zou zijn in Nederand. Maar ik kwam niet terug. Vijf maanden na mijn vertrek besloot ik terug te vliegen naar Hanoi, om hier voor een jaar te gaan wonen. 

In Hanoi ben ik verder gaan schrijven. Iedere week was ik te vinden in hetzelfde café, werkend aan De Handleiding. Tussendoor ben ik Indonesïe geweest. Op rustdagen zat ik in de schaduw met mijn laptop op schoot. Ik ontdekte hoe lastig het is om een boek te schrijven, maar ik ben ontzettend blij met het eindresultaat, en hoop dat het jou zal helpen met slagen dit examenjaar.

Zuid-Amerika

In Februari 2019 ben ik kort terug geweest in Nederland om mijn vrienden en familie te zien na anderhalf jaar. Maar ik ben niet bepaald een huismus, en voel me op veel plekken thuis. In maart ben ik vertrokken naar Zuid-Amerika, om dit continent te gaan ontdekken en om Spaans te leren.

Hierna verrtrok ik naar Colombia om hier een half jaar tot een jaar te wonen. Ik verlbleef voornamelijk op het platteland om hier te werken op ecologisch verantwoorde boerderijen (ook wel Permacultuur genoemd) om te leren over de principes die ze gebruiken om een biodiverse tuin te creëren. 

Ik hoop met deze reis een verzameling van verschillende ervaringen op te doen die – buiten het plezier van de belevenis zelf – mij in staat stellen om een bewuste carrièrekeuze te maken. Tijdens het reizen maak ik ook tijd vrij voor het schrijven van nieuwe boeken; iets waar ik erg graag mee doorga.