"Een lezing of workshop gegeven door Devon Diercks is een aanrader. Naar aanleiding van de lezingen vertelden verschillende leerlingen dat zij aan het denken gezet zijn over hun manier van studeren."

Aad van Diemen, conrector bovenbouw, Utrechts Stedelijk Gymnasium

In de lezing worden leerlingen aan het denken gezet over hun leerstrategie. De lezing en workshop zijn interactief en worden onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek.

Interesse in een lezing of workshop op uw school?

Video afspelen

Leer sneller en efficiënter, niet harder.

Deze workshop geeft je alle tips die je nodig hebt om controle te hebben over je cijfers. Je leert binnen een uur hoe je het best kunt leren voor de examens, waarna je het direct kunt gaan toepassen.

Wat behandel ik in de workshops?

Plannen

Het boek leert je hoe je snel en makkelijk een goede planning maakt.

De beste leertechnieken

Je leert welke veelgebruikte leertechnieken niet werken, en waarom. Ook leer je welke manier van leren wél werkt en resultaten levert.

Thuis & tijdens de les

Je leert waar je aandacht het beste besteed is. Door te focussen op de belangrijke zaken behaal je betere cijfers en hou je meer tijd over.

0
Leerlingen hadden deze workshop

Voorbereiden op de examens

Je leert mijn geheim over hoe je het beste kunt leren voor de examens, en zo hoge cijfers kunt behalen.

Hoe maak je een examen?

Je leert hoe je een examen van begin tot eind zo handig mogelijk aanpakt, en zo betere cijfers behaalt.

Stof onthouden

Je leert hoe je het beste kunt leren om je stof te onthouden, en hoe je hiervoor moet aantekenen.

Growth Mindset

Heb jij een growth-mindset of een fixed-mindset?

Wat is een Growth Mindset?

Uit onderzoek is gebleken dat welke mindset je hebt en hoe je denkt over leren een gigantisch effect heeft op hoe snel je iets kunt leren. In mijn workshops leer je hoe je deze mindset kunt ontwikkelen.

Spacing Effect

Met het Spacing Effect maakt je maximaal gebruik van je leersessies.

Wat is het Spacing Effect?

Als je je leersessies voor een onderwerp uitspreidt, onthoudt je de stof veel beter en maak je efficiënter gebruik van je tijd. In mijn workshops leer je hoe je dat toepast.

Active Recall

Wat is Active Recall en waarom is het zo essentieel voor effectief leren?

Wat is Active Recall?

Uit onderzoek is gebleken dat Active Recall vaak betere resultaten oplevert dan andere manieren van leren.
Video afspelen

Waarom nu?

In een tijd waarbij we mogelijk weer veel thuis moeten blijven i.v.m het coronavirus, is risico dat we in een sleur raken groot. Wanneer we alleen zijn vallen we terug in onze oude gewoontes.

Normaliter kunnen leerlingen vaak in de les compenseren voor wat thuis niet lukt. Die situatie hebben we straks misschien niet meer, en daarom is het belangrijk de examenleerlingen van 2023 uit te rusten met autodidactische vaardigheden.

Deze workshop bevat geen lesstof. Het legt onder andere in detail uit wat je moet doen wanneer je alleen bent. Dit is het allerbelangrijkste, omdat dit is waar het meeste leerwerk plaatsvindt. Meestal verspil je veel tijd hier, omdat je nog niet weet wat wel en niet werkt. Toch krijgen we als middelbare scholieren hier weinig les in. Daarom wil ik de examenleerlingen van 2023 uitrusten met de vaardigheden die je nodig hebt om in deze tijden effectief te kunnen leren voor de examens.

Devon Diercks

Wat vonden anderen van de workshop?