De Handleiding tot Slagen in de top 3 bestsellers van Bruna

Eind januari kwam ik in de krant te staan, en explodeerde het boek. Het boek steeg naar de eerste plek op bruna.nl als best verkopende boek. Daar bleef het boek voor twee weken op nummer 1 staan, en bleef voor 3 weken in de top 3.

Reviews

Ook zijn er positieve reviews teruggekomen. Het is fantastisch om te horen dat het boek leerlingen helpt om betere cijfers te halen. Een leerling op het gymnasium schreef: “Na dit boek gelezen te hebben, heb je je diploma praktisch op zak, zo gaf de inleiding me de indruk. Dat beviel me wel. In het boek staan een aantal goede tips om je tijd goed te gebruiken, handige planningen te maken en je examen te oefenen op zo’n manier dat je kan inschatten welk cijfer je gaat halen.”

ExamenOverzicht

ExamenOverzicht schreef: “De Handleiding tot Slagen is een handig boekje vol praktische tips, beknopt opgeschreven en zonder teveel overbodige informatie (iets waar we bij ExamenOverzicht van houden). Wat fijn is, is dat Devon alles vanuit zijn eigen ervaring schrijft waardoor je het boekje leest alsof je beste vriend(in) je nog wat tips geeft om je examens beter in te gaan. Daarnaast geeft Devon in het boekje praktische tips voor zowel schoolexamens (SE) als het centraal examen (CE), waardoor je het gehele examenjaar van de Handleiding gebruikt kunt maken. Sommige tips in de Handleiding zijn wel een beetje een open deur, waarvan je als lezer zal denken: ‘Oh ja’. Maar dat zal voor iedere leerling anders zijn. Daarnaast is het natuurlijk geen probleem om tips meer dan eens te horen of om alle tips gebundeld in één boekje bij de hand te hebben. Zolang de tips maar blijven hangen!

De leukste tips vonden wij zelf (1) het gebruik van Flash cards (iets wat in Nederland nog niet breed wordt ingezet in de voorbereiding op de examens); en (2) dat het zelf schrijven van samenvattingen zonde van je tijd is, omdat je er slechts beperkt wat van leert. Tsja, wat kunnen wij als ExamenOverzicht daar nu tegenin brengen. Kortom, wil je hogere cijfers voor je examens; effectiever willen leren; of van je examenstress afkomen. Dan kan de Handleiding tot Slagen je helpen.

Het boekje is gericht op HAVO/VWO, maar de meeste tips zijn ook goed te gebruiken in de voorbereiding op de examens van het VMBO.”

Droom

Dat het boek door zo veel mensen positief zou worden ontvangen, had ik in mijn stoutste dromen niet durven dromen. Ik ben erg blij om te horen dat leerlingen (en leraren) het boek toegankelijk en handig vinden. Dat was uiteindelijk mijn motivatie.

De centraal examens komen er binnenkort aan, en het zal voor veel leerlingen er op aan komen; erop of eronder. Wil je op de hoogte blijven van mijn beste tips voor de centraal examens? Blijf dan op de hoogte door De Handleiding te volgen op Facebook en Instagram.

Mocht je vragen of suggesties hebben over het boek, aarzel nooit om mij te contacten via [email protected].

Wil je meer weten over het boek De Handleiding tot Slagen en hoe dit boek jou gaat helpen te slagen voor je examens?

Klik dan hier